Waarom een eigen App

Ik schrijf eind 2011. Met zo’n mooie Samsung Smart TV met internetaansluiting in bezit wilde ik nu eindelijk ook wel ‘ns uitzendingen via UitzendingGemist gemakkelijk kunnen terugkijken, gewoon op mijn eigen TV. Helaas bleek er geen officiële App beschikbaar. Nu ontwikkelde ik tot een jaar of 20 terug veel software, dus ik had wel enig idee van wat er mogelijk moest zijn. Tegelijkertijd was ik totaal niet op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op webdevelopment vlak (ik doe nu heel andere dingen). De frustratie was uiteindelijk dermate hoog, dat ik de uitdaging maar ben aangegaan: zelf een App voor mijn TV bouwen. Op deze blog vindt je info over hoe je de App kunt installeren op je TV en hoe de App werkt. Ik zou zeggen: ga het gewoon proberen en laat weten of het wat is. Als je mijn App gaat gebruiken dan moet je als dank natuurlijk wel even een kratstoel aanschaffen via www.kratstoel.nl 🙂

2013: inmiddels is er een officiële UitzendingGemist App beschikbaar voor Samsung Smart TV’s vanaf de D modellen (2011). Mijn App werkt dan weer op alle Samsung Smart TV modellen (ook de C modellen van 2010). Verder wordt beweerd dat mijn App beter is dan de officiële versie! Mijn App heeft in ieder geval meer functionaliteit.

Ik zou zeggen: oordeel zelf, installeren (en weer verwijderen) is immers uiterst eenvoudig.

40 reacties op Waarom een eigen App

 1. Hans schreef:

  Mooie app. Mijn dank is groot. Ik heb echter nog steeds het idee dat met flash, wat ook mogelijk is binnen Samsung apps om een betere beeldkwaliteit te verkrijgen. Ik weet alleen niet zeker of dit het geval is. Ik heb mij nog steeds niet de tijd gegund om mij hierin te verdiepen.

 2. Jeronimo schreef:

  Prima app. Is merk alleen dat ik maar beperkt terug in de tijd kan (niet veel verder dan een week). Ook zie ik de gekleurde knoppen niet in beeld.

 3. Peter schreef:

  Wat is het verschil met de rode knop rechtsonderin (uitzending gemist) en deze app? Of wat zijn/worden de voordelen?

 4. Casper schreef:

  Hallo iimelse. Ik heb Samsung Internet@TV op mijn Blu-Ray Home Cinema system. Zou de app daarop ook moeten werken? Zo ja welke? Heb de versie van 26 april geinstalleerd maar dan loopt het systeem vast…. Bedankt alvast.

 5. Nico Toorn schreef:

  Werkt als een speer; even moeten rommelen met IIS in Windows 7 (vergeten in de firewall inkomend verkeer toe te laten) maar een tevreden klant. Dank. Gr. Nico

 6. Rinse schreef:

  Brilliante actie Jaco, enorm bedankt. Installatie is natuurlijk even lastig, vooral als je nog nooit een webserver geinstalleerd hebt, maar toch na wat prutsen geslaagd.

 7. Enrico schreef:

  hoi,
  Is er ook een RTL-gemist app?

  mvg,
  Enrico

 8. ` schreef:

  Ik baalde als een stekker dat ik de verkeerde smart TV gekocht had zonder uitzending gemist en RTLXL. Deze app maakt veel goed, het antwoord hierboven geeft hoop op een RTLXL app 🙂
  App werkt echt fantastisch, installeren heeft mij (als webserver leek) ongeveer een half uur gekost, dus prima te doen. Bedankt hiervoor!
  Ben verder super tevreden over m’n samsung, maar mistte dit toch wel.

 9. Victor Heisterkamp schreef:

  fijne app, werkt sneller dan mijn uitzendinggemist knop (hebben toch alle samsungs wel? dataservices aan zetten in algemeen menu, dan rode knop bij ned1/2/3)

  RTL XL vind je op http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/38713717#38713717
  nou nog een net 6/sbs5 gemist

 10. michael schreef:

  ik ben zeer tevreden over de nieuwe update!!!!
  dit werkt super snel n ziet er ook nog eens top uit!
  de app werkt hier 100% op es8000 tv en bijbehorende bluray speler.

 11. Bouke schreef:

  Ik las op NU.NL dat er een uitzendinggemist app komt voor de Samsung. Eindelijk dacht ik. Maar het wachten werd niet beloond, mijn 2010 model is out of date… Ze hebben liever dat ik een nieuwe koop. Wel stond er een link naar deze site. In een woord: GEWELDIG!
  Dit werkt perfect! Eerst liep mijn tv vast, maar na een firmware update gaat alles prima!
  Ik ben hier echt heel blij mee!

 12. Ronald schreef:

  hartelijk dank voor deze fraaie app. ik herken de sentimenten van “oh zit er dan uitzending gemist op deze smartTV???” dus fijn om t nu wel te hebben.

 13. Corne schreef:

  Werkt in een woord geweldig! bedankt.

 14. Danny schreef:

  Dit was voor mij al zolang een gemis op de Samsung tv’s. Super dat deze app er is! Thanks.

 15. Henk de jong schreef:

  Ik woon in new Zealand , zou deze app ook voor mij kunnen werken .
  Of zou ik het meeste niet kunnen zien door mijn locatie?
  Is door ISP address waarom ik de meeste goede programas niet kan zien ?
  Gr

  Henk de jong

 16. sake schreef:

  Bedankt voor de heldere uitleg. Inmiddels is er ook een officiele RTL XL app, maar die heeft beperkte programmering.
  Nu las ik een verhaal over google, en dat google maps zelfs voor de smart tv te krijgen was. Maar vervolgens ook weer verdwenen is.
  Nu kwam ik wel een soort van uitleg tegen om zelf een google maps app te activeren.
  Ook geprobeerd met de usbwebserver echter loop ik vast op foutmeldingen, error code 2. geen verbininding.
  Heb jij een idee hoe ik dit nu goed kan doen, of kun jij iets dergelijks op een server zetten.
  Wellicht wat er uitgelegd wordt in de volgende video, kun jij dit eenvoudiger uitleggen.
  http://www.youtube.com/watch?v=fK0_Kv9EPGw

  Al vast bedankt
  groeten

 17. Bert schreef:

  Hoi iedereen,

  Zelf heb ik een Samsung ue46 c6700. Toen ik mijn tv kocht had ik overal op gelet behalve op beschikbare apps. Ben onwijs blij dat ik deze site gevonden heb want mijn meissie begon al over een nieuwe tv kopen. Als Sbs gemist ook wordt aangeboden op deze site dan is mijn meissie (en ik dus ook) helemaal gelukkig.

  Mijn dank is groot.

 18. larbi schreef:

  Hallo, Ik heb de F8000 aangeschaft en probeer de app te installeren maar loop vast bij het creeren van het account develop. Als ik develop aangeef krijg ik de melding deze account naam is reeds in gebruik. wat kan ik doen?

 19. Mark schreef:

  KUDOS KUDOS KUDOS!!!!

  Geweldig dat jullie deze prachtige app (waar we al zo lang op wachten) hebben gemaakt!

  KUDOS!

 20. Zork9999 schreef:

  Hi, Weet iemand of deze app ook werkt op een Home Cinema set bijv. HT-F5200? De blue-ray speler heeft smart-tv maar is dat hetzelfde als de tv’s?

  Grt
  Zork

 21. Nederbelg schreef:

  Allereerst mijn complimenten voor deze app. Voor degenen die in het buitenland wonen en daardoor de officiele apps van UitzendingGemist/RTL-XL niet op hun toestel krijgen bestaat er echter een alternatief: je kunt op je Samsung toestel het land van de app-store aanpassen naar Nederland en dan krijg je gewoon de officiele Nederlandse apps in beeld.

  Ga naar Menu > Smart-functies > Smart Hub resetten
  en kies daarna Smart-functies > Open Smart Hub
  en ga dan verder met stap 5 hier:
  http://support.unblock-us.com/customer/portal/articles/1138038-samsung-f-series-smart-tv-2013-

  De code om in het voorwaardenscherm de landenlijst op te roepen is dus:
  [MUTE], [RETURN], [Volume+], [P^], [MUTE]
  Vervolgens als land Nederland kiezen en klaar ben je!

  De code voor oudere toestellen is op deze pagina te vinden:
  http://support.unblock-us.com/customer/portal/articles/963325

 22. Peter Hendriks schreef:

  Super app., maar kan helaas niet vroeger dan 2010 zoeken 🙁 En ik wilde zo graag een programma uit 2008 kijken 🙁 Misschien is er een oplossing daarvoor?!

 23. Gerard schreef:

  Hoi,
  Klein groot probleempje. Hoe krijg ik de app op een uhd curved geïnstalleerd.
  Heb echt alles afgezocht maar….. Help.

  Gerard

  • admin schreef:

   Poeh, een uhd curved, mooi hoor. Met smart tv omgeving? Dan via de smart hub een develop account aanmaken en via het menu zoeken onder apps instellingen oid naar een extra ontwikkelmenu denk ik

 24. Paul schreef:

  Ik heb de app op de volgende manier op mijn UE55HU7500 tv gekregen: onder menu moet je bij Samsung smart hub jezelf inloggen als develop. Daarna ga je in het veld met de Apps op een willekeurige app staan. Hier moet je de OK toets ingedrukt houden. Dan krijg je een menu te zien waarin je de IP-server kan instellen. Vervolgens de apps synchroniseren. En als laatste de televisie uit en weer aanzetten. Dan werkt de uitzending gemist app op de UE55HU7500.

 25. Dennis schreef:

  Hallo,

  Om KPN ITV online te bekijken op mijn Samsung Smart TV ( ue32H5500aw)
  moet Silverlight geinstalleerd worden, wat dus niet gaat.
  Zou ik hiervoor ook deze app kunnen gebruiken, of heb je misschien een andere oplossing?

  Groeten Dennis

 26. Wouter schreef:

  Hallo, is het u bekend of er ook een variant van deze applicatie bestaat voor LG-televisies? Er bestaat weliswaar een officiële applicatie van NPO, maar ik woon in het buitenland, en als ik die applicatie wil installeren, moet ik de televisie permanent instellen op “land=NL”. Daarom heb ik liever een apart programma, onafhankelijk van wat LG aanbiedt. Bedankt…

Geef een reactie