Waarom een eigen UitzendingGemist App voor de Samsung Smart TV

Met zo’n mooie Samsung Smart TV met internetaansluiting in bezit wilde ik nu eindelijk ook wel ‘ns uitzendingen via UitzendingGemist gemakkelijk kunnen terugkijken, gewoon op mijn eigen TV. Helaas bleek er geen officiële App beschikbaar. Nu ontwikkelde ik tot een jaar of 20 terug veel software, dus ik had wel enig idee van wat er mogelijk moest zijn. Tegelijkertijd was ik totaal niet op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op webdevelopment vlak (ik doe nu heel andere dingen). De frustratie was uiteindelijk dermate hoog, dat ik de uitdaging maar ben aangegaan: zelf een App voor mijn TV bouwen. Op deze blog vindt je info over hoe je de App kunt installeren op je TV en hoe de App werkt. Ik zou zeggen: ga het gewoon proberen en laat weten of het wat is. Als je mijn App gaat gebruiken dan moet je als dank natuurlijk wel even een kratstoel aanschaffen via www.kratstoel.nl of gewoon even wat doneren 🙂

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , . Bookmark de permalink.

78 reacties op Waarom een eigen UitzendingGemist App voor de Samsung Smart TV

 1. P. Reuvers schreef:

  Ten eerste bedankt voor deze app. Dit is een must have voor een Samsung smart-tv samen met YouTube, de rest mag er van mij allemaal af. Het installeren ging wat moeizamer. ten eerste zocht ik me rot naar internet@tv op het smart-tv scherm. tot ik me bedacht dat dit hetzelfde is. De webserver zou makkelijk moeten zijn. maar windows7/64 houdt poort 80 voor zichzelf, zodat ik geen webserver erop kon zetten die naar poort 80 luisterde. De oplossing hiervoor staat hier: http://www.cameroncooke.com/2009/01/25/windows-7-uses-port-80-and-makes-it-impossible-to-install-apache-solution/. als webserver heb ik Server2go gebruikt, een portable webserver (http://www.server2go-web.d) wel van tevoren het IP adres van de webserver en poort 80 instellen in het bestand pms_config.ini . Met deze info is binnen 5 minuten een webserver opgezet op een windows7 machine. De app werkt geweldig. snel door een programma spoelen zou nog een musthave zijn. nogmaals bedankt voor deze app.

 2. Frits schreef:

  Dankjewel! De uitleg op deze site is heel duidelijk, en ik had het dan ook snel geïnstalleerd. En de app werkt perfect op mijn UE37D6500.

  Alleen is het jammer dat uitzendinggemist op deze manier maar iets meer dan een week terug gaat, meer geven ze blijkbaar niet vrij?

 3. Postbuzz schreef:

  Super!!! In twee minuten was de app geïnstalleerd. Ff op mijn nas geplaatst, user aangemaakt en klaar was ik.

 4. Sander schreef:

  Geweldige app! Ik had maanden geleden de versie van begin 2012 al geïnstalleerd, maar bij de laatste versie (26 april) klopt er iets niet. Op mijn tv UE46D8000 is de app nu te groot; er wordt als het ware te ver ingezoomd. Hierdoor zijn de opties “Recent”, “Datum”, “A-Z” en “Extra” niet in beeld. Deze opties zijn uiteraard wel benaderbaar maar alleen niet zichtbaar. Ik weet niet of dit een foutje in de app is of dat het aan mijn tv ligt. Voor nu dus maar even terug naar de vorige versie.

 5. Jelle schreef:

  Beste Jaco, via mij NAS inderdaad verbluffend eenvoudig aan de praat gekregen, sta perplex hoe eenvoudig het werkt en ben verbaasd waarom Samsung dit niet even regelt. Het is wel zo dat de app inderdaad te ver inzoomt bij mij, zoals Sander ook meldt, maar gelukkig werken de kleurtoetsen wel goed. Ik heb een UE46D6530. Dank je wel!

 6. Sebastiaan schreef:

  Op mijn UE55ES7000 gaat het installeren prima. Maar als ik de App open krijg ik een zwart scherm.
  Als ik op OK druk begint hij wel normaal met afspelen, maar ik kan dus niet zoeken of zelf iets selecteren. Wat kan het probleem zijn?
  Iemand anders die die deze app op de ES serie geprobeerd heeft?

  • Sebastiaan schreef:

   Het zou mooi zijn als je hem aan de praat krijgt. Ik hoor het graag als het gelukt is.
   Zijn er ook mogelijkheden voor RTL gemist? evt een app die silverlight vervangt zodat ik via de browser RTL gemist kan benaderen?

 7. Carlo schreef:

  Voordat ik begin met de installatie… Werkt dit ook op de C serie van 2010?? ik lees alleen reacties over de D en E serie…. Buiten dat, geweldig werk.. Samsung belooft al sinds 2010 deze app en hij komt maar niet.. Ik snap niet dat dit niet kan gebeuren.. Het lijkt wel of dat Philips exclusiviteit heeft gekocht….

 8. Andries schreef:

  Met weinig technische kennis toch maar geprobeerd. develop account was gemakkelijk aangemaakt. thuis server via WampServer ook. ip aangepast in de xml file ook gelukt. de server is online, apache gebruikt port 80, ip (127.0.0.1) ingesteld op tv. alleen het syncen lukt niet! geeft steeds een foutmelding. Ik heb de bestanden (xml + widget map) in de www map van wampserver gezet. Waar gaat het mis?

 9. T. de Wit schreef:

  Zeer blij met deze app, werkt prima op mijn nieuwe 32″ UE32ES6100WXXN
  Hartelijk dank!

 10. u-bootje schreef:

  Ik heb het net geïnstalleerd op mijn ue46ES7000wxxn
  webserver op de mac gedraaid (zit standaard op de computer)
  De app werkt goed maar de tv gaat nu om de haverklap uit en direct weer aan…

  • jjmelse schreef:

   Heeft of met je TV softwareversie te maken of met de instelling van je watchdog op je TV. Even checken of je de laatste software voor je TV hebt geinstalleerd en dan even naar de watchdog instellingen kijken. De App laadt namelijk de uitzendinggemistprogrammainfo in de achtergrond. Bij de opstart lijkt de TV te denken dat dit te lang duurt, concludeert dan dat de App wel zal zijn vastgelopen (hoe durven ze :-)) en geeft dan een reset.

   • u-bootje schreef:

    Het herstarten van de TV is ook als je gewoon tv kijkt. Ik heb net de nieuwste firmware gedownload, zal vanavond het op de tv zetten.
    thanx

 11. Dit bericht is erg interessant en het is ook nuttig voor ons. liking dingen zoals dit blog en dit is nu geeft me wat inspiratie Om te slagen, ooit zo op prijs stellen.

 12. Sander schreef:

  Jaco, ik maak nog steeds met veel plezier gebruik van je app. Heb je ooit al eens onderzocht of het mogelijk is om ook voor RTL XL een alternatieve app te ontwikkelen? Dat zou helemaal super zijn!

 13. J.J. Draaijer schreef:

  Jaco, wat een super app!! Mijn vrouw is erg blij dat deze app er is, scheelt een boel handelingen… Is het ook mogelijk om te zoeken naar een aflevering m.b.v. virtueel toetsenbord, anders dan met de pijltjes toetsen het alfabet af te lopen?

 14. Jeroen schreef:

  Dank je zeer voor het ter beschikking stellen van je UG app. Het is me met hulp van je aanwijzingen, en die in de comments, gelukt de app te intalleren. Nu is de Samsung tv compleet.

 15. H schreef:

  Bedankt voor deze geweldige app. Het ontbreken van UG was een groot gemist op deze tv.
  Met de uitleg op de website en forum is het installeren prima gelukt. Nogmaals dank!

 16. Henk2 schreef:

  Wij hebben een nieuwe tv de smart UE40″ES6530, Kan het ook op deze Televisie?

  Zo ja, zou ik dan een ietwat gedetailleerde uitleg mogen, ben wel technisch maar had het geprobeerd, vandaar de uitleg ietwat meer in detail. alvast erg bedankt

  Henk

 17. paul schreef:

  Hallo, is er inmiddels ook al een app voor RTL XL?

 18. w vlietstra schreef:

  helemaal top, wist helemaal niet dat het op deze manier kon en dacht dat het wachten was op samsung tot de app beschikbaar zou komen.
  las er toevallig iets over op tweakers.net en kon met mijn 2011 tv natuurlijk niet wachten.
  de installatie was eigenlijk zo gedaan (alles binnen 10 minuten).
  de enige verwarring was zoals al eerder genoemd idd het zoeken naar internet@tv.
  heb de beschikking over een Synology NAS met ingebouwde webserver dus een copy/paste was voldoende.

  de app doet alles wat hij moet doen en mijn vrouw is mij haha zeer dankbaar.

  Wat ik me nu afvraag is of er meer apps zijn van derden.
  bv Synology apps op de samsung tv zou geweldig zijn.
  synology surveillance station om er maar 1 te noemen.

 19. KJ van Toledo schreef:

  Geweldige app! Doet het heel goed op mijn UE..D6750!

 20. Cor de Ruiter schreef:

  Geweldig! Installatie leek eerst nogal ingewikkeld, maar met de iWeb-server bleek het een fluitje van een cent.Hartelijk dank voor alle genomen moeite.

 21. Henk schreef:

  Bedankt voor de app, ik heb alleen vaak problemen met RTL XL dat deze vastloopt en vervolgens niet verder loopt (buffert?) dan moet ik de app overnieuw opstarten en vaak kan ik dan moeilijk voortuitspoelen, hebben meer mensen hier last van? (60mbit internet)

 22. Hans schreef:

  Geweldige app Jaco!! Kudos!!
  Ik heb de app geïnstalleerd op onze Samsung TV. Werkt prima! Kan ik eindelijk wat gemiste programma’s terug kijken. Ongelooflijk dat Samsung dit niet standaard bij de TV levert. Donatie is onderweg.

 23. Harrie schreef:

  Sinds eergisteren heeft Samsung een eigen app voor Uitzending Gemist en SBS/Net5/Veronica gemist, voor de 2011-series. Na de update heb je ze vanzelf. Het werd tijd, maar ik ben er blij mee.

 24. Sattje schreef:

  @Jaco: Heb je evt nog tijd en zin om ook SBS/Net5/Veronica gemist aan je app toe te voegen?

  • jjmelse schreef:

   Ja, daar heb ik zeker wel zin in, maar dan heb ik informatie nodig hoe je de zenderinformatie van SBS, Net5 en Veronica kunt opvragen via de ‘achterkant’.
   Ik zoek daarvoor iemand met een nieuwer type Samsung Smart TV die de officiele Samsung Apps die hiervoor inmiddels beschikbaar zijn, kan installeren (ik heb zelf een TV type C, de officiele Apps werken dacht ik vanaf type D). Dan kan ik vervolgens wel via een netwerkdump uitvogelen hoe de officiele Apps de zenderinformatie opvragen. Vervolgens bouw ik het in mijn App in (op een betere, gebruiksgemakkelijkere manier natuurlijk :-)).
   Dus als iemand zich even meldt?

 25. Paul La Fors schreef:

  Hallo,
  Ik zou ook heel graag de app willen downloaden, maar krijg iedere keer de “Niet gevonden
  Helaas, maar de door u opgevraagde pagina kon niet worden gevonden. Misschien kan zoeken helpen.” pagina………….
  Help!!!!

 26. Sattje schreef:

  Zojuist heb ik de oproep van Jaco doorgeplaatst op http://www.satellietforum.com/showthread.php?p=162265#post162265
  Misschien niet nodig na de melding van Hielke dd 20/01 ?
  Gelet op die 100.000 pageviews op Worldpress is er zeker behoefte aan een goed werkende app voor model C.

 27. HDFreak schreef:

  Als er interesse voor is, ik heb ook de sbs app op de tv staan en als je informatie nodig hebt, kan je me altijd mailen. Mijn tv is is de: UE40ES5670

 28. tomtomclub schreef:

  hoi ik gebruik al een tijd u app voor de samsung 8000 nu ik lach me dood om de app van samsung voor uitzending gemist waardeloos is het ,Alleen u app is super goed en ik ben er nog steeds erg blij mee ik hoop dat u dit blijf ondersteunen

 29. AJ schreef:

  Vandaag de App op mijn tv gezet. en gelukt.
  op mijn samsung UE46ES5500
  Ik zie alleen verkeerde data bij de uitzendingen. (zoals 29 april 2013). terwijl er bovenin het beeld een datum van 3 april 2013 staat dit is de juiste datum. Moet je inlog als Develop blijven of kun je na installatie weer gewoon onder je eigen account inloggen ?

 30. Lon schreef:

  Hallo allemaal,
  Ik heb een nieuwe samsung gekocht de EU46F7000, mooie tv en er zit een app op van RTL XL, maar nu kan ik daar geen GTST op terug kijken, wel andere uitzendingen van RTL, kan iemand mij vertellen waarom dit is en of dit wel op een andere manier kan?

  Groetjes Lon

  • AJ schreef:

   – ga naar Smart Hub (nieuwere TV’s)
   – meld je aan met het gebruikers-id: develop
   – ga naar instellingen (te bereiken via de blauwe knop of via Tools)
   – kies het extra menu Ontwikkeling (dat alleen verschijnt als je als develop aanmeldt)
   – kies in het menu rechts Server-IP instellen
   – vul nu het IP-nummer van de webserver in (145.99.143.137)
   Daarna zul je zien dat er een USRicoon van uitzending gemist aangemaakt is in smarthub.
   klik op deze icoon en je hebt uitzending gemist incl GTST

   • Lon schreef:

    Hallo Aj,

    Bedankt voor de uitleg, maar ik krijg na het aanmelden van develop helaas geen knop met menu ontwikkeling, weet jij toevallig of het voor dit model verandert is?

    Ik hoor graag van je.

    Groetjes Lon

    • AJ schreef:

     Lon,
     Misschien even persoonlijk mailen dan kan ik je schermafdrukken toesturen.
     als je op develop aangemeld hebt dan zie je linksonder in beeld een groen mannetje met develeop erbij.
     Als dat zo is klik je op de knop tools van je afstandsbedieningen.
     nu zie je in het pop-up scherm “instellingen “staan.
     klik daar op en dan zie je in de nieuwe popup “ontwikkeling” staan.
     dan moet je een vinkje (links bovenin) zetten op de “gebruikersovereenkomst”
     dan oke en dan kun je serveripadres invoeren.
     Lukt het nu nog niet geef me dan je mail adres dan stuur ik je de foto’s

 31. yonie schreef:

  Hoe kan je je aanmelden als develop en waar moet dat dan???

 32. Jan schreef:

  Beste Jaco,

  De “Uitzending gemist” app was zo geïnstalleerd. Echt heel gemakkelijk en werkt prima. En uitgebreider dan de officiële NPO app!
  De vraag is misschien al eerder gesteld: waarom is de RTLXL app beperkt en kun je, b.v. niet GTST terug kijken? Kun je een app maken die dat wel kan?

  Jan

 33. jeroen schreef:

  Ik heb een samsung 7000 series tv uit 2012. GTST deed bet altijd goed totdat de laatste variant van de App er op zit.
  Er staan geen afleveringen meer in de lijst bij GTST
  Ligt het aan mijn tv of doet deze het niet meer?

Geef een reactie