Versie 3.6.5 – fix voor videofragmenten in NPO show webonly on mode

In de NPO show webonly on mode bleken sommige videofragmenten niet af te spelen. Het zijn vaak sportfragmenten die op de gemist site gek genoeg ook niet afspeelbaar zijn, maar op de npo site in de sportberichten weer wel. Met de info die ik kreeg van Reino Wijnsma zijn ze nu ook afspeelbaar in deze nieuwe App versie.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Een reactie op Versie 3.6.5 – fix voor videofragmenten in NPO show webonly on mode

 1. Reino schreef:

  Bedankt Jaco! Ik heb de app begin van de avond geüpdatet en heb gelijk al de samenvattingen van de WK kwalificatie wedstrijden in het overzicht van gisteren kunnen bekijken. Mooi man!

  Als je nu ook nog tijd vind voor de niet meer werkende livestreams en het achteraf ontleden van de videolink, dan zou het helemaal geweldig zijn.

  Van dat laatste heb ik van deze week nog een extreem voorbeeld. Het overzicht van maandag 3 oktober heeft 207 video’s. Het was woensdag of donderdag tussen 19:00u en 20:30u dat ik UGSamsungApp dit overzicht liet laden. Spitsuur dus op de servers van NPO. Van de 207 keer dat http://e.omroep.nl/metadata/%5Bprid%5D werd geraadpleegd waren er maar iets van 125 succesvol.
  Het beste zou zijn om, zoals ik al eens vaker heb voorgesteld, om bij het laden van het overzicht eerst en alleen de programma-url, screenshot en de informatie uit http://www.npo.nl/zoeken?av_type=video&sort_date%5B%5D=%5Bdatum%5D&type=program te halen. Pas als je een video in het overzicht wilt bekijken en dus op enter drukt, pas dan zou je http://e.omroep.nl/metadata/%5Bprid%5D, met daarna eventueel ida- en odi.omroep.nl, moeten raadplegen. Op die manier heb je altijd alle 207 video’s in het overzicht.
  Of je zou een recursive-functie op http://e.omroep.nl/metadata/%5Bprid%5D los moeten laten. Zoiets als “while STATUS=’ERROR’ visit url again”, want zelfs tijdens spitsuur is vaak een 2e bezoek al genoeg voor een STATUS=’OK’ en dus een lijst met ‘pubopties’/streams. Maar het nadeel hier weer van is dat je enige tijd na het laden van het overzicht video’s met token (aflevering video’s) niet meer kunt bekijken, omdat het token is verlopen.

  Maar goed,… je vindt hier vast wel wat op.
  Bedankt voor deze update in ieder geval.

  P.s. Ik vond het tijd worden voor een donatie. Dus, alsjeblieft.

Geef een reactie