Versie 3.6.2 – snellere RTLXL programmalijst

De RTLXL programmalijst werd door mijn App op een wat omslachtige, tijdrovende manier opgehaald. Dat is nu verbeterd/versneld.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

5 reacties op Versie 3.6.2 – snellere RTLXL programmalijst

 1. Leo schreef:

  Programma lijst ophalen is inderdaad een stuk sneller, puik werk!!
  rest alleen nog de vertraging in het geluid bij RTL-XL, maar dat gaat vast ook goed komen

 2. Reino schreef:

  Voor die vertraging in het geluid moet je toch echt bij RTL aankloppen, omdat het echt in de mp4-bestanden zelf zit en er bij het muxing-proces bij hun iets niet helemaal goed gaat. Het ligt dus niet aan het geluid? Nee, want vorig jaar heb ik het één en ander getest.
  Mijn Samsung Smart TV had ik toen nog op ‘RTLXL streams: smooth’ staan voor de progressieve videostreams en ik heb toen een RTL Nieuws uitzending waarbij het geluid niet synchroon liep 2x gedownload en via mijn NAS op mijn Samsung Smart TV afgespeeld. De eerste keer heb ik het originele mp4-bestand gedownload en de tweede keer heb ik dat zelfde originele mp4-bestand met FFMpeg gedownload, waarbij FFMpeg automatisch de video van een nieuwe mp4-container voorziet. Oftewel een ‘remux’.
  Zoals te verwachten liep het geluid niet synchroon bij het originele mp4-bestand, maar bij het geremuxte mp4-bestand liep het wel synchroon.

  Bij de dynamische videostreams (‘RTLXL streams’ op ‘adaptive’) zijn er geen audiosync problemen, dus als je tv die kan afspelen, zet ‘m dan altijd hier op. Heb je een oudere tv die die niet kan afspelen, dan… tsja, heb je pech. Of je moet alles met FFMpeg van te voren gaan downloaden.
  Aan de zogenaamde streamidentifiers is te zien dat RTL gebruikt maakt van “Unified Streaming Platform“, dus zoals ik al zei moet er bij het muxing-proces met die software iets mis gaan.

  Jaco, i.p.v. hier een heel verhaal neer te zetten stuur ik je wel even e-mail met feedback voor v3.6.2, want er gaan een aantal dingen niet goed.

 3. sake fernee schreef:

  Vandaag de update gedaan. Echter als ik een programma kies, blijft hij op verbinden staan. Enig idee hoe dit kan.

  Al vast bedankt.

 4. Patrick schreef:

  Hallo ik heb sinds c.a 2 weken ook problemen met verbinding van de RTL programma’s ik woon in Duitsland . Maar heeft al die tijd goed gewerkt.

Geef een reactie