Versie 3.6.0 – fix UitzendingGemist en RTLXL(?)

Mijn App leest voor de NPO uitzendingen de uitzending-gemist site uit. In dat uitlezen zat een bug waardoor er soms geen programmalijst in de App te zien was. Dat is in deze versie opgelost.

Verder toonde de App in de mixed mode (mix van ksya.nl en RTLXL iPad feed versie 1) geen programmalijst meer voor RTLXL omdat de ksya feed die ik daarvoor gebruikte niet meer online was. Met wat kunst en vliegwerk, toont de App in mixed mode (nu mix van RTLXL iPad feed versie 1 en versie 2) nu wel weer de programmalijst.

Echter: op de 2010 TV-modellen (C serie) lijken slechts enkele van de RTLXL streams afspeelbaar (helaas onoplosbaar vanwege beperkingen van de player in de oude Samsung TV modellen). De App instellingen voor RTLXL staan daarom nu standaard op smooth en iPad version 2. Als je een Samsung TV van 2011 of later hebt, dan werkt e.e.a. met deze instellingen het best. Als je een Samsung TV uit 2010 hebt, verander deze instellingen via Tools dan naar progressive of adaptive en mixed en test met welke settings de RTLXL programma’s die je wilt zien, afspeelbaar zijn op jouw TV. Verder lijkt er nog een DRM-issue te zijn met sommige RTLXL streams dat ik (nog) niet cover in mijn App. Deze programma’s spelen dan ook helaas niet af via mijn App. Als ik tijd heb kan ik dat misschien nog ‘ns uitzoeken (of als iemand weet hoe DRM zo’n beetje in elkaar zit, laat het dan weten s.v.p.!)

Tot slot: De NPO live streams werken helaas niet op de 2010 TV-modellen (beperkingen player).

Nou, laat weten of e.e.a. weer werkt zo.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

8 reacties op Versie 3.6.0 – fix UitzendingGemist en RTLXL(?)

 1. HansW schreef:

  Hoi,

  Even eea getest:

  NPO doet (en deed) het prima.

  Op RTL XL kan ik op mijn 2011 TV nu geen enkele stream meer afspelen uit geen enkele lijst … blijft op “Verbinden …” hangen.

  Ook krijg ik op SBS5-5-V nu geen enkele recente uitzending te zien, maar t werkt weer weer wel via de A-Z lijst.

  Live streams NPO werken goed.

  • admin schreef:

   Voor RTLXL via Tools de settings instellen op adaptive en mixed en dan nog eens proberen.
   En even de laatste versie 3.6.1 installeren.

 2. HansW schreef:

  PS: ik heb een D-6500

 3. Miguel schreef:

  Wat mij opgevallen is:
  Zoeken op datum kan alleen tot 1970 en daaronder
  RTL stream gaat ook niet

 4. Reino schreef:

  De NPO en NPO Live videostreams doen het weer op mijn UE40H7000SL (2014). Dank daarvoor.
  Wel zet ik vraagtekens bij de NPO feed. Ten eerste worden lang niet alle programma’s weergegeven die op televisie zijn geweest. Voor gisteren bijvoorbeeld geeft het dagoverzicht van je app 12 programma’s weer.
  xidel.exe -q http://apps-api.uitzendinggemist.nl/broadcasts/2016-01-14.json -e "count($json())"
  88

  Dit terwijl het er 88 waren.
  Ten tweede staat in de vermelding van elke video dat die om 10:00u ’s ochtends op tv zou zijn geweest. Klopt natuurlijk ook niet.

  De App instellingen voor RTLXL staan daarom nu standaard op smooth en iPad version 2. Als je een Samsung TV van 2011 of later hebt, dan werkt e.e.a. met deze instellingen het best.

  Ik hem rtlXL nu juist op “adaptive, mixed” staan, want “smooth” werkt niet en met “mixed” worden i.t.t. “iPad version 2” de thumbnails van de video’s geladen.

  De datum-selectie van Kijk.nl lijkt niet te werken. Wat voor datum ik ook kies, er gebeurd niks.
  En hier heb ik het al eens eerder over heb gehad), maar hoe kan het dat “Wegmisbruikers” niet in het dagoverzicht (van zaterdag) en alle afleveringen ná 16-08-2015 niet in het A-Z-overzicht voorkomen?

  Heb je ervaring met Tizen modellen uit 2015, Jaco? Werkt UGSamsungApp überhaupt op Tizen?

  • admin schreef:

   Leuk dat je er even bent ingedoken.
   Klopt dat ik niet alle content laat zien. Sommige content is webonly, die filter ik weg. Wellicht veroorzaakt dat het verschil.
   De 10.00u tijd was een default die ik invul op moment dat bepaalde metadata ontbreekt. NPO blijkt het opvragen van die metadata veranderd te hebben. Is gefixed in de 3.6.1. versie.
   Ook correct dat RTLXL content (helaas) niet werkt met de smooth en iPad version 2 instellingen. Is denk ik een DRM issue. Nog geen tijd gehad om daarnaar te kijken.
   Datumselectie van NPO werkte inderdaad ook niet meer, door een wijziging op de website van NPO die ik uitlees. Ook gefixed in de 3.6.1. versie.
   Laat ‘ns weten of e.e.a. nu beter werkt.
   Tizen, nee, geen ervaring mee, het is al een hele klus om deze App draaiend te houden op de oudere modellen… en dat blijf ik doen zolang ik zelf een C-model heb 🙂

 5. Geert schreef:

  Goede tip!
  MijnSamsung TV 2010 deed het eerst niet maar door het aanpassen van de instellingen wel weer.
  Wat heb ik gedaan: app installeren, opstarten, dan op afstandbediening “tools” indrukken.
  Je krijgt dan een menu’tje met kleuren. Door op de corresponderende kleuren op je afstand bediening te drukken verander je de instellingen.
  Ik heb ze allemaal veranderd en toen deed de NOS, BNN etc het weer.

  Perfect!!
  Met heel veel dank voor de ontwikkelaar(s)

Geef een reactie