UitzendingGemist App eindelijk eenvoudig te installeren

Afgelopen tijd bleek dat het voor veel Samsung-TV-bezitters lastig was om zelf een webserver aan de praat te krijgen en de xml file die bij de App hoort aan te passen. Vanaf nu is dat niet meer nodig. Peter is zo aardig geweest om zijn publieke webserver beschikbaar te stellen om mijn App daarop te zetten. Dus geen gedoe meer met zelf files aanpassen of files downloaden. Eenvoudig een develop account aanmaken, het IP-adres van de webserver van Peter instellen (staat onder Voorbereidingen) en je hebt mijn UitzendingGemist App op je TV. Als je wilt gaan installeren, begin dan bij Voorbereidingen.

De laatste versie van mijn App is versie 2.0.7 van 26-10-2012 (met enkele fixes, o.a. uitschakeling screensaver bij het bekijken van een uitzending, de juiste thumbnails bij RTL XL serieafleveringen, RTL XL afleveringen gesorteerd op datum en meer content per dag bij UitzendingGemist uitzendingen in het verleden). Met de MENU, CHLIST of STOP toets wissel je tussen NED 123 en RTL XL.

Ik lees graag jullie reacties! En je mag natuurlijk wat doneren als je een tevreden gebruiker bent.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

34 reacties op UitzendingGemist App eindelijk eenvoudig te installeren

 1. Herb schreef:

  Mooi werk! Beter dan de officiele app.

 2. Arjan schreef:

  Topper! Geweldig waar iemand toch in staat is als ie zich een beetje kwaad maakt. Chapeau!

 3. Dirk schreef:

  Super, bedankt!

 4. Frank schreef:

  Dit is geweldig! Ik heb deze website al een poosje in de gaten gehouden, maar het is voor mij te lastig om een eigen webserver aan de praat te krijgen. Daarvoor dus nu de oplossing!

  Het was even zoeken naar de RTL XL content, maar nadat ik deze website even goed bestudeerd heb kwam ik er al snel achter dat je daarvoor eerst op de knop “stop” moet drukken op de afstandsbediening. Zo kun je switchen tussen Uitzending Gemist en RTL XL.

  Het werkt gewoon echt perfect op mijn UE32D6500. Hartstikke bedankt aan de maker van deze app, en ook aan Peter voor het beschikbaar stellen van de publieke server.

 5. Mark schreef:

  Fantastisch werk dit. Hulde!

  Op de pagina “voorbereidingen” onder het kopje ‘Werkwijze nieuwere TV’s’ zou ik voor de duidelijkheid als 1e stap toevoegen: “- push the Smart Hub button on your remote”, alvorens “- push the RED button on your remote”.

 6. Marco schreef:

  Echt briljant! Wat gaaf…Met de webserver had ik wat problemen maar dit is echt top! Heel blij mee.

 7. Aldert schreef:

  Applicatie werkt perfect. Ook in Spanje. Bedankt!

 8. Peter Hulleman schreef:

  Werkelijk geweldig! Hulde!

 9. Sjoerd Luijten schreef:

  Super dit, hartelijk dank!
  Is er eventueel nog plaats voor andere On Demand zenders zoals SBS6 Gemist?
  Ook al is dit geen optie, dan bent u nogsteeds mijn held!

 10. Martijn schreef:

  Ook de update uitgevoerd! Werkt weer fantastisch! Bedankt!

 11. Herbert schreef:

  Wederom een mooie update!

 12. Daan schreef:

  Wat een geweldige app is dit toch! Zeker nu die zo gemakkelijk te installeren is en het ook mogelijk is om programma’s van RTL terug te kijken.

  Nog een ander idee: is het wellicht mogelijk om ook de livestreams van Nederland 24 aan de app toe te voegen (of hier wellicht een tweede app voor te maken)? Dit betreft de digitale themakanalen van de publieke omroep: http://www.nederland24.nl/ . Bij veel tv-providers maken deze zenders deel uit van de dure extra pakketten. Dit terwijl het eigen gewoon kanalen zijn die de publieke omroep gratis ter beschikking stelt. Het zou een super toevoeging zijn voor de Uitzending Gemist app!

  • jjmelse schreef:

   Ja, ik heb al een versie met de Nederland 24 streams klaarstaan. Die werkt echter alleen op modellen vanaf 2012. Ligt aan de soort streams (voor de liefhebbers, apple http adaptive live streaming). Ben nog aan het uitzoeken of er ook streams te vinden zijn die op de oudere Samsung modellen kunnen worden afgespeeld

 13. Pjotr schreef:

  Mijn dochter had het Sinterklaasjournaal gemist en tot mijn grote verbazing geen standaard uitzending gemist op mijn D7000. Google is je vriend en dankzij deze app is mijn dochter toch lekker gaan slapen. Goede uitleg, simpele installatie. Dank hiervoor!

 14. Patrick schreef:

  Ook de update weer fantastisch. Ben erg dankvoor voor al het goede werk.

 15. Toen schreef:

  Nogmaals, fantastisch: mijn complimenten. Nog wel een vraagje: update de app vanzelf en zo nee, hoe regel ik dat hij wel ge-update wordt?

 16. Mike schreef:

  Vandaag geprobeerd deze mooie app te installeren op mijn UE40ES6710. Eerst de laatste firmware binnengehaald en geïnstalleerd. In de voorbereiding bij het maken van het develop account gaat het mis. Na het invoeren van develop krijg ik de melding dat dat account al in gebruik is waardoor ik nu niet verder kan. Ligt Samsung nu soms dwars?

  • jjmelse schreef:

   Kijk de reacties even door op de site. Is al eerder voorgekomen dacht ik

   • Mike schreef:

    Het is opgelost. Ik had al een Samsung account en daar stonden twee vakjes aangevinkt namelijk: “Onthoud mijn wachtwoord” en “Automatisch aanmelden”. Door deze twee vinkjes weg te halen verliep het develop account aanmaken daarna probleemloos.
    Bij de “Voorbereidingen” ben ik nog het volgende tegengekomen (mijn toestel is van 2012):
    – push the BLUE button on your remote -> BLUE is bij mij TOOLS button. Daar zijn vervolgens “Instellingen”, “Ontwikkeling” en “Server-IP instellen” te vinden.

    Dit is evenzo bij het installeren van de app. Dus de TOOLS button i.p.v. BLUE button. “Ontwikkeling” en “Toepassing synchroniseren voor gebruiker” zijn daar actief.
    (Firmware versie 001030 op een UE40ES6710)

    De app werkt perfect. Hartelijk dank daarvoor. Top!

  • Tien schreef:

   had ik ook, dan is het aanmaken gelukt en ben je al ingelogd ook al lijkt dat van niet

 17. YoG schreef:

  HARTSTIKKE BEDANKT MAN !!!!! SUPERAPP !!!!!!
  :))))))))) :))))))))))))

 18. Andre schreef:

  De app werkt perfect op mijn UE40D6750.
  Hartelijk bedankt.

 19. Johnny schreef:

  Nog steeds een super app, Samsung heeft nu ook apps voor NPO, SBS6, Net5 en Veronica uitgebracht (ook voor 2011 modellen) nog steeds geen RTL maar het zijn draken van apps niet overzichtelijk dus ik hou het voorlopig bij deze App. Als er in de toekomst de andere zenders er ook bij komen is het helemaal compleet. Nogmaals bedankt.

 20. Martin schreef:

  De App werkt niet zo lekker meer op RTL. Het lijkt wel of hij sinds 1 januari 20:30 een hoop programma’s gemist heeft. Ook werkt het A-Z overzicht bij RTL niet meer. TIPS?

 21. Martijn schreef:

  Maak altijd met plezier van deze app, echt geweldig werk. Wat ik wel erg vaak heb is dat een aflevering via RTL plotseling stopt.

  Je kunt de aflevering natuurlijk weer opnieuw starten en vooruit spoelen maar het gebeurt regelmatig. Is dit een bekend probleem, hebben meer mensen hier last van?

  • Aldert schreef:

   Ik heb dit probleem voor alle programma’s. Het komt voor wanneer ik een programma een tijdje pauzeer. Als ik daarna verder ga, dan stopt hij er eerder mee dan het programma is afgelopen.

 22. Ferry Tadema schreef:

  Duidelijke uitleg, werkt in één keer en perfect op mijn “oude” serie C.
  Bedankt !!

Geef een reactie