Versie 2.0 live!

De nieuwe versie van mijn UitzendingGemist App is vanaf nu te downloaden via App downloaden. Als het goed is (ik heb slechts kunnen testen in de ontwikkelomgeving) dan moet 1 versie nu op alle modellen werken. Nieuw is:

– RTL XL uitzendingen terugkijken (je kunt nu via de knop CHLIST, MENU of STOP kiezen tussen Nederland 1, 2 en 3 of RTL XL uitzendingen)
– speciaal voor RTL XL kun je ook op serie selecteren
– het kunnen instellen van een tijdsinterval voor terug- en vooruitspoelen (snel klikken vergroot het interval)
– indicatorstreep toegevoegd voor het volumeniveau

Het probleem met het op datum terugkijken van UitzendingGemist uitzendingen is inmiddels ook gefixed. De meest recente versie is versie 2.0.6 van 10-10-2012 (met enkele fixes, o.a. de juiste thumbnails bij RTL XL serieafleveringen, RTL XL afleveringen gesorteerd op datum en meer content per dag bij UitzendingGemist uitzendingen in het verleden).

Als je nog niet eerder een User App installeerde op je TV, begin dan bij Voorbereidingen.

Ik lees graag jullie reacties! En je mag natuurlijk wat doneren als je een tevreden gebruiker bent.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

50 reacties op Versie 2.0 live!

 1. Martijn schreef:

  Wauw, weer geweldig werk! Alleen als ik een andere datum selecteer gaat het nog niet helemaal goed. De thumnails werken niet en kan ze niet afspelen. Alle filmpjes hebben een tijd van 10 minuten.

  • Woger schreef:

   Hier hetzelfde probleem met een ES7000. 1 oktober ingesteld en dan gaat het fout. Overigens werkt dit wel bij rtl xl gedeelte. Als ik in UG terug ga naar 1 oktober kan ik ook niet meer overschakelen naar rtl xl. Het icoontje linksboven springt wel naar rtl xl, maar de rest blijft staan.

  • jjmelse schreef:

   Inmiddels een andere feed ingebouwd om UitzendingGemist op een andere datum terug te kijken. Probeer het eens en laat weten of het werkt.

   • Woger schreef:

    Yep, hier werkt het. Het enige (schoonheids)foutje is nog dat je verder dan een week terug kan en UG gaat maar een week terug. Bij meer dan 7 dagen springt hij automatisch naar vandaag. Maar ik ben er helemaal blij mee ;-). Mijn donatie komt er aan.

 2. Dirk schreef:

  Beste Jaco,
  Ik wil je erg bedanken voor deze geweldige app die je gemaakt heb. Dit maakt mijn samsung tv kompleet. Alleen wat Martijn zegt de thumnails werken nog niet bij het terug gaan in de datum.

 3. Ronald schreef:

  Dit is vakwerk !! Het verbeterde doorspoelen en het toevoegen van RTL zijn super. Ik ben hier echt heel blij mee. Eerder had ik spijt dat ik voor Samsung had gekozen maar nu kijk ik weer met plezier naar mijn toestel.
  De bovenstaande reactie van Martijn herken ik op mijn tv niet. Alle thumnails zien er goed uit en de vermelde tijd is bij mij ook juist.

 4. Martijn schreef:

  Nog iets, als ik op CHLIST druk gaat die bij mij terug naar de TV functie. De app wordt dus gesloten en krijg mijn CHLIST te zien. Ik zie in het bericht van Woger dat hij/zij wel de functie kan gebruiken? Is dit misschien afhankelijk van de CI+ modem die je gebruikt?

 5. herb schreef:

  Het werkt super. Elke dag genieten we van deze app ! Vooral het spoelen en ook RTLXL is een perfecte toevoeging.

 6. Martijn schreef:

  Ook hier werkt alles nu perfect! Ook RTL XL kan ik nu kiezen door op de stop knop te drukken. Dit maakt de app echt helemaal af! Door deze app is de Samsung tv eindelijk zoals het moet zijn, nogmaals bedankt!

 7. Ronald schreef:

  Geweldig, perfect alles werkt naar behoren. Plasma 2012 E8000. Vooral de gtst uitzendingen zijn zeer gewild. Bedankt.

 8. Woger schreef:

  En net kreeg ik een update van Samsung door en wordt NPO Uitzending gemist app geïnstalleerd 😐

 9. Carlo schreef:

  Geweldige app.. zojuist aan de gang gekregen.. Mooi met RTL XL..

  Keep up the good work.. (toch eens op zoek naar een usb toetsenbordje voor op de bank ;-))

 10. Carl schreef:

  Schitterend! Ik ben echt blij met deze App! (ik zou nog wel de Ch List knop toevoegen aan de legend, waarmee je kunt wisselen naar RTL Gemist en terug)

  Wat ik niet begrijp, hoe kan ik zoeken op de volledige index van UG? Ik ben enorme fan van Flikken Maastricht, en deze krijg ik niet te pakken via jouw App?
  (gebruiker van de Samsung UE40ES6100)

  • jjmelse schreef:

   Eigenlijk geen ruimte voor op het scherm. Staat wel in de uitleg op deze site. De volledige index van UG is op dit moment de A-Z lijst. Zoeken op de server werkt helaas niet meer (UG heeft het eea gewijzigd). Als ik nog ‘ns tijd heb…

   • Hans schreef:

    Toch klopt dat niet helemaal. Bijvoorbeeld Politie Antwerpen is hierop niet terug te vinden. Met de datum selectie kom je uiteindelijk niet verder dan een week terug (D6500). Tevens heb ik nog dat de mute knop wel het geluid uitdoet, maar niet meer aan. De enige optie is dan om de app opnieuw op te starten. En zelf zou ik liever vooruit en terugspoelen met de selectie knoppen op de afstandsbediening (Zwarte kruis knop). Maar natuurlijk weer ontzettend bedankt voor deze fantastische app.

    • jjmelse schreef:

     Heb een nieuwe versie neergezet. Mute zou nu moeten werken. Ook de zwarte kruisknoppen actief gemaakt om te spoelen (is inderdaad intuïtiever). Tot slot ook nog een progress bar opgenomen voor het volume. Ik miste zelf de visuele terugkoppeling als je volume up/down deed.

 11. Raymond schreef:

  Super App! Via de NAS (met ingebouwde webserver) geïnstalleerd. In totaal 2 min. werk.
  Mooi met RTL XL… Kunnen we veel meer series terugzien!!

 12. Hans schreef:

  Mute probleem is op te lossen door in Display.js de Display.noMuteMode functie aanpassen zoals hieronder weergegeven:
  Display.noMuteMode = function ()
  {
  if (this.mute != this.NMUTE)
  {
  Audio.plugin.SetSystemMute (false);
  Audio.plugin.SetUserMute (false);
  // document.getElementById(“volumeBar”).style.backgroundImage = “url(Images/videoBox/volumeBar.png)”;
  // document.getElementById(“volumeIcon”).style.backgroundImage = “url(Images/videoBox/volume.png)”;
  // Display.setVolume (Audio.getVolume ());
  this.mute = this.NMUTE;
  }
  }
  Politie Antwerpen staat inmiddels niet meer op UG, zie ik nu. Neemt niet weg dat de weekly rss feed door UG niet altijd meer correct is als deze ouder dan een week is. Een mooie bonus zou nog zijn om teletekst ondertitels aan te kunnen zetten.

 13. Pingback: Uitzending Gemist-app uitgebracht voor Samsung-tv’s | fanSte.nl

 14. Arnold schreef:

  Bij mij geven sommige programma’s een deel van de status balk in beeld, terwijl het andere deel uit beeld is. Ik heb het idee dat dit alleen bij de langere programma’s is en niet bijv. bij het weer of het nieuws.

  • jjmelse schreef:

   Ah, interessant. Welk TV model heb je en bij welke uitzending treedt het op?

   • Hans schreef:

    Ik heb ook een D6500. Het probleem doet zich voor bij ieder 2e programma dat je kijkt. Nadat 1 keer een programma is gezien en je weer in het selectie menu zit. Dan is de uitlijning van de extra grafische dingen verschoven. Bijvoorbeeld het bovenste groene lijntje bij de datum selectie is verdwenen. Als je dan een nieuw programma gaat bekijken, dan zie je dat de status balk hoger in het scherm staat dan normaal. Bij het verdwijnen van de balk, blijft dan het stukje wat hoger zit dan normaal in beeld staan.

 15. Marten schreef:

  Wat een verademing, mijn dank is groot!

 16. Tim schreef:

  He Jaco,

  Er wordt naar je site gelinkt op tweakers.net….
  Zal wel wat extra afnemers opleveren!

  Keep up the good work!

  grtn,
  Tim

 17. Een heerlijke app moet ik zeggen! Ik kwam wel twee rare problemen tegen: als je “De geheimen van Barslet” selecteert in de A-Z lijst gebeurd er niks, en als je de programma’s van 13 oktober opvraagt krijg ik er 12 te zien terwijl http://www.uitzendinggemist.nl/weekarchief/2012-10-13 er meer dan 50 toont.

 18. jeroen schreef:

  perfecte app alleen zie ik de hele tijd verbinden en zwart beeld in beeld wat kan ik hier aan doen?

 19. Remco schreef:

  Prima app, alleen gaat op m’n BD-speler steeds de screensaver aan na verloop van tijd. De screensaver is via de instellingen niet uit te zetten, maar ik kwam wel een pagina tegen waar uitgelegd wordt hoe je de screensaver aan en uit kunt zetten vanuit een app:

  http://www.samsungdforum.com/upload_files/files/guide/data/html/technical_notes/general/screensaver_blocking/screensaver_blocking.html

  Is dit toe te voegen aan de UG-app, of zit dit er al in en is er iets anders aan de hand?

 20. Andre van Herk schreef:

  Top wat een verademing eindelijk lekker gebruik maken van de app enorm bedankt
  en nu is het zeker gemakkelijk want je hebt geen eigen server meer nodig in een woord TOP geregeld hmmm ok 2 woorden 😉 tnx

 21. Onno Bult schreef:

  Super bedankt voor deze app! Het mooiste is toch wel dat ik een Cmodel Samsung heb (uit 2010). Terwijl Samsung zegt dat deze app nooit zal gaan werken op modellen ouder dan 2011 werkt het prima! Fantastisch dat nu ook RTLxl is toegevoegd. Zeer bedankt dus!

 22. Bob schreef:

  Enorm bedankt voor maken van de APP.
  Klein min puntje gevonden. Als ik op mijn c8700 de datum selectie doe dan zie ik de correcte dag en datum staan totdat de beelden veschijnen en dan veranderd de dag 2 dagen terug.
  Bv WO 19dec wordt MA 19 dec.

  ps de app op 20 dec gedownload, welke versie weet ik niet.

  thanks

 23. Sybren schreef:

  Fantastische app, vandaag helaas pas ontdekt. Ik heb een le40c750 en bij blijven de rtlxl afleveringen heeeeeel lang op verbinden staan en heel soms start er wen video. Is dit een bekend probleem?

 24. mike schreef:

  ben geen computer techneut, maar het is mij ook gelukt.
  Geweldig, bedankt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 25. Miguel Smit schreef:

  Goede APP kan nu vanuit Duitsland ook Nederlandse uitzendingen kijken. Jammer genoeg kann ik geen Nederlandse APPS via SmartHub installeren daar heeft Samsung jammer genoeg een blokkade ingebouwd. Als ienand een oplossing weet ….
  Groeten Miguel

 26. Remco schreef:

  Beste Jaco,
  Klasse gedaan, ben er erg content mee, zat al een poosje te puzzelen met 2 blueray spelers, speciaal om rtlgemist te kunnen bekijken, daarna een android tvstick maar geen van alle opties komen in de buurt van wat jij hebt bewerkstelligd…..maar hopen dat RTL geen roet in het eten gooit. Super bedankt, Top!

 27. ingrid schreef:

  Kun je de uitzendinggemist app niet op je samsung smart tv installeren in Spanje?

Geef een reactie